Drie broers en één idee

Tijdens de eerste "Covid zomer" zaten we met ons drie een cocktail te drinken op een van onze favoriete terrassen in hartje Antwerpen. Wij, dat zijn Lohengrin, Oberon & Lancelot De Deurwaerder. De restaurantuitbater presenteerde ons drie fantastische cocktails. Al snel echter begon ons drankje minder en minder te smaken. De oorzaak? Een papieren rietje in ons glas. Niet leuk natuurlijk! Toen we de uitbater hiervan inlichtten, vertelde die ons:


“Momenteel kan ik jullie niks anders aanbieden. Alles is ofwel niet 100% natuurlijk, of heel duur, of niet hygiënisch, of niet gebruiksvriendelijk, … “

Op het moment dat de uitbater onze tafel verliet, keken we alle drie naar elkaar, zwegen we voor een tijdje en begonnen we spontaan te lachen. Het initiële idee om 100% natuurlijke en biologisch afbreekbare rietjes aan te bieden die voldoen aan de gebruiksvereisten van de klant van vandaag, was geboren.

Groene cocktailrietjes gemaakt van rijst. 100% natuurlijk voor longdrinks, gin-tonic, aperitief etc. Ook transparante cocktailrietjes beschikbaar.

meer doen dan ondernemen

Achterliggend is er ook een reden waarom je als horeca bezoeker steeds meer alternatieven voor plastic gebruikt ziet worden. Plastic is een massa product waar iedereen dagdagelijks mee in contact komt. Er belandt elk jaar gemiddeld 5 tot 13 miljoen ton plastic in de grote oceanen. Met nefaste gevolgen voor zeeleven, economie, gezondheid van de mens en klimaat.

Met Strooikes willen we meer doen. We willen actie ondernemen en onze bijdrage leveren op volgende manieren:

1. Aanbieden van 100% natuurlijke en biologisch afbreekbare producten

2. Focus op een zero-waste en ecologisch georiënteerde waardeketen

3. Zelf organiseren en/of ondersteunen van allerlei duurzaamheidsprojecten

Hier vind je er alles over terug.


santé!

oberon lohengrin & lancelot de deurwaerder. de mol