plant een boom!

Wereldwijd gaan bossen erop achteruit. Ook in Vlaanderen vermindert zowel de oppervlakte als de kwaliteit van onze bossen. Met een bebossingsgraad van 11% staat onze regio in Europa op de laatste plaats. En dat terwijl bossen een grote rol spelen in de actuele klimaatproblematiek. Bomen produceren zuurstof, houden water vast en regelen de temperatuur.

Met Strooikes willen we ondernemen combineren met het realiseren van maatschappelijke impact. Daarom besloten we een samenwerking aan te gaan met het Natuurpunt Vlaanderen. Op deze manier willen we onze bijdrage leveren aan hun doelstelling om de komende jaren 700 ha nieuw, kwalitatief bos aan te planten in Vlaanderen.

Wil je jouw steentje bijdragen om die doelstelling te realiseren? Klik dan op onderstaande knop en voor 2 euro plant jij al een vierkante meter bos.

Plant een boom

Eigen initiatieven

Van actie tot positieve impact

Met het aanbieden van 100% natuurlijke en biologisch afbreekbare producten, reiken we aan eenieder de opportuniteit om een halt toe te roepen aan het 'single-use' plastic producten.

Maar onze ambitie reikt verder dan dat: we willen niet simpelweg aan de zijlijn staan en onze maatschappelijke bijdrage laten afhangen van het koopgedrag van de klant. Met ons bedrijf nemen we mee het voortouw, door zelf actie te ondernemen om zo een positieve maatschappelijke impact te genereren. 

De aan te pakken problemen zijn wijd verspreid van een lokale tot globale context. Met daarbovenop een ruim gespreid arsenaal aan specifieke probleemsituaties zoals plastic afval, ontbossing, enzoverder. 

Het realiseren van een zo breed mogelijke impact doen we op volgende manier. Enerzijds gaan we op lokaal niveau eigen initiatieven organiseren. Anderzijds gaan we op lokaal en/ of globaal niveau actief deelnemen aan bestaande initiatieven.

"Lancering nieuw type vuilbak"

Vanuit onze samenwerking met City-Ants willen we bruggen bouwen tussen ondernemers, stad en bewoners.

In het eerste pilootproject lanceert City Ants met Otomat en Duvel Moortgat een nieuw type vuilbak voor pizzadozen en flesjes.

Meer en meer mensen gaan op zoek naar publieke plaatsen om te genieten van de zon met tegelijk een take-out gerecht en een drankje. Met resultaat dat de vuilbakken, met een te kleine opening, al vrij snel overladen zijn met afval.

Met dit type vuilbak dragen horeca-ondernemers bij aan het proper houden van de stad, en sensibilisering rond zwerfafval.

In deze fase werden 2 exemplaren geplaatst, waarvan een aan de Scheldekaaien en een in de omgeving van het MAS.

Heb je zelf een idee om uit te werken of een probleem dat je wil aankaarten? Get in touch! Samen houden we onze stad proper.

"Opruimactie River Cleanup"

Het eerste initiatief waar we onze schouders mee onderzetten is de River-cleanup Antwerp. Een project dat in 2017 van start is gegaan met een simpele uitdaging:

"Ruim 10 minuten zwerfvuil op"

Zwerfvuil opruimen werkt dubbel. Enerzijds maak je de omgeving netjes, anderzijds werkt dit zeer sensibiliserend: 8.000.000.000 kg plastic en ander zwerfvuil belandt elk jaar opnieuw in de natuur en oceaan.

Op enkele jaren tijd heeft deze beweging meer dan 40.000 mensen langs 10 rivieren in Europa en Azië kunnen engageren. De sleutel: ‘Lokaal opruimen’.

Strooikes organiseerde op 6 juni 2021 een opruimactie waarbij we zwervuil zijn gaan ruimen. Binnenkort organiseren we een nieuwe actie. Wil je op de hoogte blijven, schrijf je dan hier in.